A doua ediție a Conferinței Internaționale Biogeography of the Carpathians, organizată la UBB

Postat în Noutati

Facultatea de Biologie şi Geologie şi Grădina Botanică Al. Borza din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai organizează împreună cu Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca, în perioada 28-30 septembrie 2017, a doua ediţie a Conferinţei Internaționale de Biogeografie a Carpaților. Conferința face parte dintr-un ciclu de evenimente științifice din cadrul unei colaborări internaționale mai largi, care cuprinde, pe lângă instituțiile clujene, și alte centre de prestigiu din Crcaovia și Praga în studiul biodiversității lanțului carpatic.

Carpații sunt, probabil, unul dintre cele mai importante centre evolutive din Europa, un hotspot pentru biodiversitate, fiind situați la intersectia mai multor regiuni biogeografice importante. Reprezintă de asemenea una dintre ultimele zone de pe continentul nostru care mai posedă încă habitate naturale bine conservate. Simpozionul se va axa pe toate aspectele legate de biodiversitate, biogeografie și evoluție în regiunea Carpatică, de la specii la ecosisteme, de la plante la animale, precum și alte grupuri biologice. Prin urmare, această manifestare științifică va oferi oportunitatea tuturor cercetătorii aplecați asupra studiului biomurilor carpatice de-a se întâlni și împărtăși cunoștințele cele mai recente în acest domeniu.

Simpozionul va beneficia de aportul mai multor prestigioși cercetători din Franța, Germania, Slovacia și Marea Britanie, care au acceptat să prezinte în calitate de keynote speakers conferințe privind cele mai noi direcții în cercetarea și conservarea biodiversității Carpaților.

Mai multe informații se pot găsi pe pagina conferinței http://carpathians-biogeography2017.conference.ubbcluj.ro/