Beiratkozás

Alapképzésre történő beiratkozáshoz szükséges iratok:

  1. Az on-line beiratkozási lap kinyomtatva (ha nem sikerül hamarabb kitölteni, lehet helyben is)
  2. Beiratkozási díj: 120 lej, a helyszínen is lehet fizetni
  3. Motivációs esszé, (amennyiben  pedagógiai képzésben is részt szeretne venni). A motivációs esszé elkészítésének kritériumai és a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:  http://admitere.ubbcluj.ro/hu/licenta/modul_pedagogic/.
  4. Kérjük, hogy töltsék ki, és nyomtassák ki az előbeiratkozási lapot on-line: https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/. Az adatok ellenőrizhetősége érdekében, legyen önöknél a személyi igazolvány, születési igazolvány (eredeti vagy hitelesített másolat), érettségi diploma + “foaia matricola”/ helyettesítő igazolás (eredeti vagy hitelesített másolat).

Visszaigazoláshoz:

  1. érettségi diploma/ helyettesítő igazolás (eredeti!)
  2. “foaia matricola” (eredeti vagy hitelesített másolat).
  3. születési igazolvány és másolat – a másolatot a helyszínen hitelesítjük, személyi igazolvány és másolat, 2 fénykép (“tip buletin”), orvosi igazolás (családorvos)
  4. amennyiben máshol is diák, igazolás a másik egyetemről
  5. irattartó dosszié
  6. beiratkozási formanyomtatvány (a helyszínen igényelhető, miután a többi irat ellenőrzésre került)

 

A versenyen elért eredmény lesz a felvételi jegy.

A felvételi során elnyert bejutó hely elfoglalásának feltételei az alábbiak (ezek a feltételek mindkét típusú felvételivel bejutást nyerő leendő egyetemi hallgatókra vonatkoznak):
(a) az érettségi diploma megszerzése az egyetemi tanév kezdetéig;
(b) a hely elfoglalásának megerősítése a jelentkező által a beiratkozási iratok benyújtása révén a BBTE Biológia és Geológia Kar titkárságához a beiratkozás időszakában.

A Biológia és az Ökológia és természetvédelem szakokra a beiratkozás egységes iratkozó lapon történik, amelyen a beiratkozónak meg kell jelölnie a szakpreferencia sorrendet.

Fontos! Kérjük az igazoló dokumentumokat eredeti vagy hitelesített másolat formájában magukkal hozni a beiratkozási lap ellenőrzéséhez.

Felvételi díj: 120 RON