Online felvételi magiszteri képzésre

Kategória: Uncategorized
 1. LÉPÉS

Nyissa meg az online előzetes regisztrációs oldalt a következő webhelyen: https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/

A román állampolgárok vezessék be a személyi számot (CNP), a külföldi állampolgárok az útlevél-számot.

Jelölje be a Hozzájárulási nyilatkozatot (Declarația de consimțământ).

Kérjük, vigyázzon a következők kitöltésekor:

 • A személyi igazolvány kiállításának és lejáratának dátumát a naptárból kell kiválasztani, amely a kitöltendő szakasz jobb oldalán érhető el.
 • Kapcsolattartási adatok: ÉRVÉNYES e-mail cím (ez képezi a felhasználó-nevet a regisztráció soron következő szakaszaiban) és telefonszám – kérjük, azokat az elérhetőségi adatokat írja be, amelyeken a jelölttel kapcsolatba lehet lépni.
 • Érettségi oklevél / bizonyítvány – a sorozatszámhoz kérjük, adja meg helyesen a dokumentumon vagy az azt helyettesítő igazoláson szereplő adatokat. FIGYELEM!! AZ érettségi oklevél esetében a sorozatszám általában két betűvel kezdődik, egy naggyal és egy kicsivel, mindkettőt írja be.
 • A „Sunteți Absolvent de studii superioare?” kérdésre DA (IGEN)-val kell válaszolni, majd ki kell tölteni a soron következő cellákat.
 • FIGYELEM!! Amennyiben a diplomának / igazolásnak / regisztrációs lapnak nincs az elején betűegyüttes / szám, írja be a 0 vagy a – szimbólumot a megfelelő mezőkbe.
 • A jelentkező a soron következő legördülő listából először a Biológia és Geológia Kart (Facultatea de Biologie și Geologie), majd a megfelelő képzési szintet (magiszteri, MASTER) és a szakirányokat (tanulmányi programokat) választja ki.
 • Ha korábban a jelölt államilag támogatott helyet töltött be magiszteri képzésen kartól / egyetemtől vagy az évek számától függetlenül, akkor ezt az oldal alján választja ki, és csak a tandíjas (TAXA) helyekre jelentkezhet.
 • Mielőtt befejezi az 1. LÉPÉS-t, megtekintheti a bevitt adatok összefoglalóját. Kérjük, ellenőrizze azok helyességét, mielőtt véglegesítené ezeket.
 • Véglegesítés (mentés) után megjelenik az 1. és a 2. melléklet, amelyeket nyomtassák ki, írják alá és szkenneljék be.
 1. LÉPÉS

Az előzetes regisztráció során megjelölt e-mail címen a jelölt kap egy “Előzetes regisztrációs hitelesítő adatok” (Credențiale preînscriere) című e-mailt, amely tartalmaz egy linket és a megadandó adatokat (felhasználónév és jelszó) ahhoz, hogy bejelentkezzen az Ön számára létrehozott fiókba

A hitelesítő adatokkal a következő linkre is bejelentkezhet: https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/, ha belép a BEJELENTKEZÉS szakaszba

Személyes fiókjában megtekintheti az összes regisztrációs lehetőséget a Babeș-Bolyai Egyetem összes karán. Ki kell választania a Biológiai és Geológiai Kart

 1. LÉPÉS

Miután bejelentkezett a magadott FELHASZNÁLÓ-val és a JELSZÓ-val hozzáférhet a “Dokumentumok feltöltése” (Încărcă documente) kategóriához, itt kérjük, töltse fel a következő dokumentumokat (a támogatott formátum .pdf, .jpg vagy .png, az egyes dokumentumok maximális adatkorlátja 2 MB):

 • 1. melléklet (Anexa 1) – Nyilvántartási űrlap (Fisa de inscriere, az 1. lépést követően jutott hozzá) aláírva és szkennelve
 • 2. melléklet (Anexa 2) – Opcionálisokat tartalmazó adatlap (Fisa cu optiunile, az 1. lépést követően jutott hozzá) aláírva és szkennelve
 • Érettségi bizonyítvány és átirat (Diploma bacalaureat, Foaia matricola, ELŐ- és HÁTLAP) – szkennelt űrlap
 • Az alapképzésen szerzett diploma és átirat (Diploma de licenta, Suplimentul diplomei de licenta) vagy helyettesítő igazolás- szkennelve. A régebb végzett (<2020) nyilatkozatot nyújtanak be saját felelősségükre (a modell szerint: KATTINTSON IDE), amelyből az eddigi esetlegesen felvett egyetemi szakirányokat lehet megállapítani.
 • Születési bizonyítvány (Certificat de nastere), szkennelve
 • Személyi igazolvány (Carte de identitate), szkennelve
 • Orvosi igazolás, szkennelve
 • Nyelvtudási bizonyítvány (Atestat Certificat de competență lingvistică), szkennelve.

A jelentkezők helyzettől függően bizonyos specifikus dokumentumokat is feltölthetnek:

 • A regisztrációs / belépési díj alóli mentesség igazolása (az UBB előírásainak megfelelően)
 • Elhelyezési dokumentumok

A dokumentumok feltöltésének befejezése utáni gomb megnyomását követően a feltöltött dokumentumok már NEM törölhetők / módosíthatók.

 1. LÉPÉS

A bejelentkezett fiókban, a “Fizetés” (Plateste) szakaszban kiválasztja a megfelelő szakot (az első az 1. lépésben megadott lehetőségek listájából), és beírja a díj összegét. Ha nem rendelkezik kedvezménnyel, akkor a felvételi díj 120 lei (adatfeldolgozási díj = 50 lei + regisztrációs díj = 70 lei). A belépési díjat csak egyszer fizetik ki, függetlenül az 1. szakaszban bevezetett lehetőségek számától.

A „Fizetés” gomb megnyomásával a rendszer átirányítja egy biztonságos oldalra a használt bankkártya adatainak megadásához. A fizetés befejezése után a képernyőn megjelenik az „Online fizetés sikeres befejezése!” Üzenet.

Ha a befizetés nem ezen a platformon történik az egyetem számlájára (számlaszám: RO35TREZ21620F330500XXXX, adószám: 4305849), akkor a fizetési bizonylatot fel kell tölteni a „Incarca documente” kategóriába („Ordin de plata” / „Chitanta”). A fizetési igazoláson kötelező feltüntetni a jelölt nevét, továbbá a „pentru Facultatea de Biologie și Geologie- taxă de admitere”-t.

 1. LÉPÉS

A bejelentkezett fiókban hozzáférhet a “Regisztráció állapota” (Status inscriere) oldalhoz, ahol nyomon követheti a regisztrációs fájl állapotát. A fájlt a belépési bizottság feldolgozza és ellenőrzi a regisztráció befejezése előtt. Ha a regisztráció sikeresen befejeződött, a következő üzenet jelenik meg: Ön regisztrált! (Ai fost inscris!) és egy versenyszám-azonosító számot kapnak (Numar de legitimatie de concurs), amelyet megnézhet a fiókjában. Ha hibát / mulasztást észlel, küldje el e-mailben a biogeo.ubb@gmail.com címre.

Kérjük, figyelje a kar weboldalán az új frissítéseket az interjú időpontjával és részleteivel kapcsolatosan.

Az eredmények megjelenése után a felvételt nyert jelölteknek meg kell erősíteniük a megszerzett helyet, az helymegerősítéssel kapcsolatos információkat hamarosan közlik.

Itt megtekintheti az Egyetem által készített útmutatókat is:

 

Előzetes regisztráció: https://www.youtube.com/watch?v=9TJ6oPfZW54

Regisztráció: https://youtu.be/gAmblfo1Zao